onsdag 30 december 2009

Snart bra

Efter flera dagars ömkligheter med feber, yrsel och snuva tyckte jag att frisk luft och ljus var viktigt så jag gick ut för att handla mat till mig och Thomas och frö till fåglarna som satt och stirrade sorgligt hungrigt på oss genom rutan. Knappt ett par hundra meter hemifrån så gör jag världens mölla och landar på armbågen (gick med händerna i fickorna, min idiot). Halkade faktiskt inte utan det var en klassisk snubbelscen där jag fastnade i ett kartongsnöre med båda fötterna (idioten igen).
Snälla svärföräldrar hjälpte mig till sjukhuset där snälla sjuksköterskor plåstrade om mig och sade att det var helt normalt och inte farligt med millimeterdjupa skrubbsår på armbågen och försäkrade mig att det som buktade ut ur det gapande såret varken var underhudsfett eller vener.
Sedan dess har jag varit enarmad eftersom armbågen svällde upp till samma storlek som mina knän och gjorde varje rörelse hyfsat plågsam och väääldigt långsam.
Inte mycket har blivit gjort men idag är jag mycket bättre som ni märker. :)
Varje dag ett äventyr haha.
Lightnin' Hopkins ur högtalarna.

lördag 26 december 2009

Listan


Julens låtlista:
Gloria - Patti Smith Group
Justify My Love - Madonna
Pensa En Mi - från filmen Höga Klackar av Almodovár
Don´t Fear The Reaper - Blue Oyster Cult
Break On Through - The Doors - första låten på debutalbumet
Don't Stop Me Now - Queen
Woodstock - Joni Mitchell OCH Crosby/Stills/Nash/Young
California Dreaming - Bobby Womack
Across The Universe - The Beatles
Isobel - Björk
Sweet Jane - Lou Reed Live: Rock'n'roll Animal
Whole Lotta Of Love - Prince Live At the Aladdin (DVD)
Human Nature - Michael Jackson Live from Budapest (DVD)
Calling Occupants Of Interplanetary Craft - Carpenters

Musik är kärlek.
God fortsättning! PoK

måndag 21 december 2009

Spådom:

Peter Elofsson var här igår. Så härligt att se honom igen!
Och så kul att spåna idéer - vi kom upp med några riktigt bra upplägg för numret bl.a. - den 11 jan ska det vara klart. Det är många saker att tänka på; jag vill gärna att låten får tala så mycket som möjligt för sig själv, det håller den för. Samtidigt måste det ju hända något i TV-rutan - ni skulle bli totalt uttråkade av 3 minuter med bara mig.
Vi åt thailunch och fick en fortune-cookie. Min sa: "A thrilling time is in your immediate future"
Rafflande tider inom kort alltså.

hörs vänner

Jag ångrar mig!

Final-kväll på "Lycka Till" i lördags; stort tack till alla er goa människor som varit med, både på scen och i publiken, det har varit så roligt.
Ebbot var sista gäst. Sveriges bästa sångare. Efter Freddie Wadling, möjligtvis.
Peter frågade alla gäster om de tror på Gud och Tobbe gav bästa svaret: Jag tror på god, det är samma ord.
Jag ångrar mig. Jag tar tillbaka mitt nej-svar - det är så jag menar också. Det är omöjligt att tro på Gud ur traditionellt kristet perspektiv med kunskaper i filosofi och historia, tycker jag, men godheten är min slutsats också; det är ju ändå kärnan i alla religioner jag läst om - att handla ur kärlek och godhet.
När jag står framför en annan människa och tänker Jag är jag inte god.
God är att också tänka Du.
Då är jag gud.

Hur tänker Du?

xoxo

torsdag 10 december 2009

A Place To Stay-mixen till plattan..

..är klar! Efter några lyssningar, diskussioner och ändringar de senaste dagarna är den klar: inatt fick jag låten från Torben och kunde knappt vänta till klockan blev anständig nu på morgonen så jag kunde köra ut den i stereon. Jag är så nöjd! Nästan rörd, och kan inte sluta lyssna, precis som i somras när jag fick demon - det är något med den här låten som är magiskt vackert och förtrollande, jag ryser av glädje. Nu är jag vansinnigt inspirerad och vill bygga scenbilden nununu.

onsdag 9 december 2009

plus


Snart showtime men måste först bara plussa på Shakira som jag såg på Skavlan - skarp brud!
Här kommer de smarta, snygga, framgångsrika kvinnorna med stort socialt patos.
Go grrls!

xx

Nä nu jä..

..får det räcka - jag måste ha ljus! Kan nån tända lampan igen, tack?
Eller ska vi behöva flytta till Spanien allihop?

Blev så frustrerad att jag gick ut, helt utan riktning och hamnade långt ute i skogen, vilse - så skönt tänkte jag, bara träd, fåglar, sviktande mark under fötterna. Sen dök plötsligt Skatås fritidsanläggning upp och jag var tillbaka i stan, bara att fortsätta hem.

Så mycket att styra upp inför festivalen då..och det kommer kosta en förmögenhet..bara att ta sig dit är dyrare än att flyga till USA eller Thailand.
Sen bör jag ha nåt på mig också, eller så kör jag en nakenchock på riktigt.
Eller en LenaPH och syr mina egna kläder. Jag som inte ens kan koka ägg.

Säg till när ni är redo så drar vi - Spanien alltså - eller Franska rivieran om ni föredrar det.

xoxo

måndag 7 december 2009

Allt som glimmar är Silver

En riktigt bra vecka på Ruckmans - Peter A i superform och Lasse Kronér var som en levande jukebox och sjöng låtar på Peters och publikens begäran - imponerande hårddisk.
Tänk er att ha ett soundtrack till allt man gör; vakna till Blackbird, fortsätta med I Wanna Be Your Lover, Don't Stop Believing, Empire State Of Mind, Big Time Sensuality..osv beroende på vad man ska göra..musik nonstop. Så är det en bra dag; spotify direkt i huvudet.
Apropå musikbibliotek: igår sorterade jag cd-skivorna ca 1000 st, det tog hela dagen från Alice Cooper, A-ha till the Who, Monica Z och ZZ-top. En snabbresa genom livet.

Min vän Peter Elofsson kommer snart på besök från New York - han är mitt bollplank. Vi ska ta en shoppingtur i Köpenhamn och kanske hinner vi med en Londondag också; har köpt en sinnessjukt snygg klänning från Londondesignern Ashish som han tar med sig - hoppas den passar..Paljetter överallt nu, som en riktigt överlastad julgran - perfekt till decembergrå dagar. Jag hamstrar.

fredag 4 december 2009

julkul och nattliga samtal

Jag börjar känna av de sena skype-samtalen med min vän Peter i New York, men när ska det annars hinnas om inte på natten?..På dagen är det ju natt där och sen har jag gig på kvällarna: Peter Apelgren har ett skönt galet upplägg med sin live-talkshow och jag är gäst alla föreställningarna - andra gäster har varit Anna Mannheimer, Kitty Jutbring, Nour El-Refai och Björn Gustafsson som gjorde en riktigt cool drop-in, och Ulf Dageby. Man vet aldrig vad som ska hända; allt är öppet för improvisation - underbart, och publiken älskar det såklart.

Nu måste jag till biblioteket och lämna tillbaka Satansverserna - det stör mig att jag inte hunnit läsa klart, men det finns ingen tid för det just nu. Men hör bara på den här formuleringen: "flygplanet sprack likt en frökapsel som sprider sina sporer".. Rushdie rules.

xx

onsdag 2 december 2009

Igårkväll träffade jag min favoritnorska, Hege, på Restaurang Stearin. Vi drack vin och hamnade i en lång filosofi/religionsdiskussion som mynnade ut i nåt i stil med att man måste lära sig kontrollera sina känslor och impulser och att aggression och intolerans kommer ur osäkerhet som i sin tur kommer ur tvivel snarare än tro.
Yes, det blev några glas..
Hege kom på en grym idé till mitt framträdande. Mycket poetiskt.
Sen gick vi till Pustervik och lyssnade på Pat Smear och The Germs - i denna pyttelokalen blev deras gig ännu intensivare och med knallrött ljus som enda scenbelysning såg de ut som Japanska kabukidemoner som hängde i luften. Lorna Doom log och spelade bas som en åskgudinna.

Idag ska jag göra ett par intervjuer och sedan in i studion och göra klart en låt jag fick i förra veckan och som jag inte hunnit känna så mycket på eftersom det blev att kasta sig till Stockholm och presskonferens.
Den hade en cool vibe och jag fick en känsla av tidig Madonna så jag tror den kan bli nåt.

xoxo

tisdag 1 december 2009

A Place To Stay + Melodifestivalen 2010

Yes baby, då är det offentliggjort. Jag debuterar i melodifestivalen nästa år. 2010, snyggt årtal, och damn, snygg låt!

Är det en slump eller får man det man önskar sig..: i somras var jag och min vän Peter Elofsson på Madonna-konserten på Ullevi och hade en vild och kul kväll. Det var en riktig nostalgitripp för mig som köpte mina två första plattor när jag var tio: Prince (Parade) och Madonna (Like A Virgin).
Jag såg en blandad och skön publik och det var fest och glädje och jag tänkte att popmusik är den bredaste och största sammanlänkande musikformen. Jag vill jobba med pop igen - dans, glädje, kärlek. Bland annat..
Knappt en månad senare träffar jag en låtskrivare, helt otippat, på lillasysters bröllop och han skickar mig sedan den bästa låten jag hört på länge - en sån smash-hit! Snygg, sexig och smart. Den ville jag absolut ha med på mitt album!
Vilken överraskning att juryn på festivalen tyckte om låten och ville ha den de med, så att vi får en chans att spela upp den för en stor publik som är just blandad och skön!

Mer dans och kärlek till oss alla!
Vi hörs snart.