onsdag 31 mars 2010

morgonradio torsdag 1/4 8.03-8.45

Är fortfarande i Skåne, var på ett mycket intressant och bra möte igår och som jag förhoppningsvis kan berätta om inom kort. Jag kan avslöja så mycket som att om allt funkar kommer vi ses mer framöver :)
Imorgon kan vi höras, i alla fall om du bor i Skåne eller surfar in på SR Malmöhus: jag gästar Ebba Granath i Morgon i P4 mellan kl 8.00-8.45. Gäller för mig att bli morgonpigg och kliva upp kl 06, det blir ett intressant program tror jag :)
Helgen i Båstad var fin och jag fick chans att göra bekantskap med många duktiga och spännande människor som vitryska kontnärinnan Ludmila Christeseva. På scen bl.a. Henrik Levy och Dear Martin som gjorde innerliga, intelligenta och intressanta insatser.
Är ni i Göteborg imorgon kväll så kan jag tipsa om en konsert till minne av Totta Näslund, på Nefertiti - det blir låtar till, från, av Totta tolkade av vänner och kolleger (dock inte undertecknad som är i Skåneland som sagt).
Hörs imorgon på radion! pok

lördag 27 mars 2010


Alexandra från salong Skult svänger ihop min frisyr till nattens gäst-surprise-gig. Det var visning med kläder från Stayhard.se, den alltid lika charmige Peter Siepen som Leila K, konferencier menar jag och jag sjöng avslutningsvis A Place To Stay backad av tio snygga tjejer och killar i underkläder. Vi börjar bli många på turnén nu :)
Tack till alla sköna människor som partajade till och med oss, till Emil som styrde upp visningen och tack till Henrik som styrde upp kvällen och baren :)

Nu anländer jag snart i Båstad och spelar några låtar på Peppes för en insamling till Läkare Utan Gränser. Kl 17 kör vi.

CO.

fredag 26 mars 2010

Grandpainvigning





Seg förkylning det här, har fortfarande lock för öronen och rinnig näsa som ger en röstklang som en gammal plåtburk. Sådär smickrande..
Igår tog jag mig i alla fall ut en liten runda, tillsammans med Linda Holmgren från Hagenburg, och mötte upp med Hege, Petra och Elisabet på invigningen av Göteborgs nya Grandpa-butik på Vallgatan/Magasinsgatan. Det börjar bli en riktigt bra del av shoppingstråket, runt Grönsakstorget och Kaserntorget med caféer, några schyssta restauranger, vintage-butiker
Det var tjockt med vänner och folk, Antilla spelade och sjöng, en romsk liten blåsorkester gästade DJ-båset och butiken kommer bli en succé, garanterat.
Tack till Martin med personal för en trevlig kväll.
Och till supertjejerna såklart!
Ikväll är det modevisning på Park Lane, hemligt gästframträdande av moi, så berätta inte för någon att jag skvallrat ;)
puss

söndag 21 mars 2010

helt förkyld







..ojoj alltså..jag har åkt på en sån där förkylning som bara män får. Så ni förstår hur himla sjuk jag är.
Det har präglat hela veckan och är anledningen att jag inte skrivit på ett tag - är helt tjock i huvudet.
Försökte skriva texter, har tre låtar att trixa med men det har inte blivit nånting i princip.
Igår tog jag en liten paus, Thomas och jag passade på att kolla in Hege Wendelbos utställning på A Gallery. Det var sista dagen och galleriet kommer flytta till nya lokaler. Himla trevligt att träffa lite folk, även om huvudet som sagt kändes som en ballong fylld med varmt klister.
Kent Norberg (Sator) spelade sköna skivor, Andreas, konstnär från Ungern tog lustiga bilder på alla besökare, coola Petra och jag bildade en DJ-duo (...) och Hege fick massor av välförtjänt beröm för sina numera, ganska färgstarka målningar.
Det blev lugnt, både Thomas och jag förkylningströtta och vi avslutade tidigt med en filmkväll; Milk, med Sean Penn som homosexuell politiker i USA på 70-talet. En grymt bra film om minoriteters kamp för sina mänskliga rättigheter och en fascinerande och inspirerande person.
Har ni nåt bra filmtips?

puss och kram

lördag 13 mars 2010

Another Day In Paradise




Stockholm visar sitt soligaste, vackraste jag idag och så även igår. Kärleken var stor på Paradise. Tack till er som var där och sken, vilken superstämning!
Idag blir det en runda i det härliga vädret, kanske en cappuccino på nån liten hål-i-väggen kaffebar till att börja med och sedan Melodifestival-efterfest på Globen till att sluta med.
Fånga dagen.
XO
Tack till David Jørgensen för bilder

onsdag 10 mars 2010

Dravel P4 Göteborg imorgon kl12

Snart klar i studion; två nya låtar :)
Videon är också på gång och jag har tre grymma remixer på väg.
Imorgon ska jag till radiohuset här i Göteborg och snacka med Stefan Livh kl 12 går vi live.
puss

måndag 8 mars 2010

Skåne

Skönt med skorrande rrr; alla låter som katter som spinner. Konserten i Helsingborg gick finfint och det var en trevlig eftermiddag. En version av Stairway To Heaven, Detroit Rock City, Born To Run och specialarret på A Place To Stay gick bäst hem :) Grymt att bli uppbackad av en fet symfoniorkester, tänk om man kunde turnera så.. Jag har inte råd att ta med dem än men det blir fler gånger.

15e plats på Trackslistan; tack för att ni ligger i och röstar :)

Nu ska jag träffa en underbar vän, Ulla Alderin, som är fotograf och det bir en lunch i lilla Ängelholm innan jag sätter mig på tåget till Göteborg - har supermycket att fixa med i studion. Två låtar ska göras klart innan torsdag.

På fredag kort gig på Paradise, Kolingsborg, Stockholm. Det blir garanterat en schlagerlåt plus två helt nya låtar, se ovan.. Dansa, dansa :)

puss

lördag 6 mars 2010

Classic Rock


På väg mot Helsingborg och söndagens konsert. Packade igår och funderade ganska länge på vad som gör sig bäst på en söndageftermiddag i ett konserthus, backat av en symfoniorkester. Det blev kornblå skinnbyxor från Rützou, senapsgul t-shirt och silver/svart rutig paljettkavaj.

torsdag 4 mars 2010

Hege Wendelbo på A Gallery


På lördag 12-16 har Hege Wendelbo vernissage på A Gallery Tredje Långgatan 6 här i Göteborg. Utställningen heter Den Sista Vita Älgen Och Andra Berättelser. Du kan se hennes målningar fram till den 20 mars, men vill du ha chans att köpa en alldeles egen Hege tycker jag att du ska passa på att reservera din favorit redan på lördag.
Vi ses!
pok

måndag 1 mars 2010

Heroes and Heroins



Jag drabbades. OS - vilket underbart flow.
Svenska hjältinnorna heter Kalla och Pärson bl.a. Hjältarna t.ex. Marcus Hellner - när jag ser en sån spurt så ryser jag. Amerikanske Evan Lysacek's isdans tittade jag gärna på.

I helgen drack jag vin med väninnan Hege Wendelbo, hon har snart utställning på A Gallery här i Göteborg. Vi spånade idéer på titlar till hennes målningar. De är väldigt detaljerade och det händer mycket; det är verklighet, illusioner, paralleller, humor - så att döpa dem kan vara till hjälp när man tittar. Det blev en lång rolig kväll och jag drack för mycket vin.

I veckan jobbas det vidare på remix på A Place som klättrade på Tracklistan: 18e plats i lördags. Det går som bekant att rösta på P3 fram till kl 14 idag.
Nästa helg ska jag göra en konsert med Tonicaorkestern, en symfoniorkester i Helsingborg. Konserten heter Classic Rock och det blir musik av Steely Dan, Lizzy, Queen m.fl.

hörs!
xo